Wat is de garantie op de fietsen?

Fabrieksgarantie op nieuwe fietsen

Wanneer je een nieuwe fiets koopt, heb je altijd recht op fabrieksgarantie. Wat onder de garantie valt en hoelang is per fabrikant verschillend. Het daarmee aan de fabrikant om een garantieclaim goed te keuren of niet. Banierhuis is alleen uitvoerend en bepaalt niet of het wel of niet garantie is. Door ervaring weten van tevoren vaak wel of het bij de bewuste fabrikant onder de garantiedekking valt. Het laatste woord is aan de fabrikant.

Heb je problemen met je fiets of onderdeel, kom dan gerust langs in één van onze vestigingen en laat een medewerker bepalen of je recht hebt op garantie. Fietsen die bij Banierhuis zijn gekocht en nog onder de garantieperiode vallen, worden altijd kosteloos gerepareerd (uitzonderingen daargelaten). Heb je ergens anders een fiets gekocht? Dan betaal je de montage van het garantieproduct met eventuele behandelingskosten.

Banierhuis garantie op tweedehands fietsen

Natuurlijk geeft Banierhuis ook garantie op tweedehands fietsen. Je wilt tenslotte zonder zorgen kunnen fietsen. Lees hieronder welke garanties je krijgt bij een tweedehands fiets van Banierhuis.


Banierhuis garantie

De Banierhuis garantie krijg je (tenzij anders overeengekomen) bij tweedehands fietsen met een aanschafprijs tot € 250:

  • Deze garantiedekking is hetzelfde als de BOVAG garantie, maar met een looptijd van 3 maanden met een complete garantie, met uitzondering van slijtagedelen.

BOVAG garantie

Deze garantie krijg je bij tweedehands fietsen met een aanschafprijs van € 250 en hoger:

  • De garantiedekking is de BOVAG garantie, met een looptijd van 6 maanden met een complete garantie, met uitzondering van slijtagedelen.

Extra garantie bij aanschaf van een tweedehands E-bike


garantie krijg je bij E-bikes:

  • De garantiedekking is de BOVAG garantie, met een looptijd van 6 maanden met een complete garantie, en Banierhuis garantie met een looptijd van 3 maanden op motor en accu, met uitzondering van slijtagedelen.
  • E-bikes worden zo mogelijk met diagnoseformulier geleverd.

Wil je meer weten over de garantie op tweedehands fietsen? Vraag dan een Banierhuis medewerker voor meer informatie.