Banierhuis Houten

Waar je bij “Nederlandse fietsstad van het jaar” denkt aan Houten, denk je bij een “fietsenwinkel in Houten” aan Banierhuis. Niet voor niets, want onze fietsenwinkel in Houten biedt ruim 1250 vierkante meter aan fietsplezier voor iedereen. Vooral voor sportieve fietsers heeft Banierhuis Houten een groot en diepgaand assortiment. Je vindt er complete maatseries van bijna alle modellen, een groot team van specialisten met bijzondere maatwerkapparatuur, heel veel accessoires en natuurlijk mogen ook tweedehands fietsen niet ontbreken. Kortom: alles voor nieuwe fietsavonturen!

Wat maakt onze fietsenwinkel in Houten bijzonder?

“Het brede assortiment alledaagse fietsen en het diepgaande assortiment sportieve fietsen, in combinatie met specialistische service en kennis maakt ons uniek”, aldus Jan (bedrijfsleider bij Banierhuis Houten). ”Ons filiaal in Houten is er voor iedereen: voor fietsers die een ‘gewone’ stadsfiets zoeken tot aan wielrenners die wekelijks enkele honderden kilometers afleggen. Veel modellen in complete maatseries zijn op voorraad. Bovendien streven we er altijd naar om alles met veel aandacht voor iedere fietswens te doen.” 

“Maar wat ons echt anders maakt dan andere fietsenwinkels is dat we sportieve fietsers van A tot Z ondersteunen.” Voor racefietsen, mountainbikes, trekking fietsen en elektrische fietsen doet Banierhuis Houten een paar stappen extra. Zowel qua assortiment als service. 

De diepgang zoeken met sportieve fietsers

Voor iedere discipline zijn er eigen specialisten in de winkel aanwezig. Om samen met je tot de perfecte racefiets, mountainbike, trekking fiets of elektrische fiets te komen, maken zij gebruik van speciale apparatuur. Op basis van lichaamsbouw, gewicht en lengte (bodyscanning) wordt het ideale model fiets bepaald inclusief de bijbehorende afstelling. “Dat leidt tot de perfecte fiets! Een uniek stukje service waardoor men langdurig fietsplezier heeft op een voor het lichaam verantwoorde manier”, aldus Jan. Hij voegt hieraan toe: “We willen hier ook echt in voorop blijven lopen, daarom volgt iedere collega diverse cursussen per jaar.” 

Bovendien zijn er per discipline veel accessoires verkrijgbaar. “Overal in onze winkel zijn aparte secties opgesteld” vertelt Jan. “Per sectie staat alles opgesteld wat je maar nodig kan hebben voor het uitoefenen van je favoriete hobby”. Het assortiment voor sportieve fietsen is niet alleen breed, maar ook nog eens diep. “Iemand die nog nooit heeft gewielrend, kan ons filiaal bij manier van spreken uitfietsen met het materiaal en de looks van een professional”.

Dé specialist voor trekking fietsen in de regio Utrecht

“Voor trekking fietsen kun je wel zeggen dat we dé specialist in de regio Utrecht zijn”, glundert Jan vol trots. “Het assortiment is echt groot te noemen en we hebben alles wat je je maar kan wensen”. Trekking fietsen zoals de Koga Signature worden hier bovendien helemaal custom opgebouwd, passend bij de wens van de klant.   

Ook een ruim assortiment alledaagse fietsen

“Natuurlijk vergeten we ook de meer alledaagse fietsen niet in onze fietsenwinkel in Houten. Stadsfietsen, transportfietsen, bakfietsen of omafietsen… We hebben ze allemaal. Maar je kunt hier ook goed terecht voor kwalitatief hoogstaande tweedehands fietsen. Deze zijn aan veel keuringen onderworpen. Bovendien hebben we ook een speciale kids corner. Hier staan veel fietsen voor kinderen tot 12 jaar”.

Maak kennis met ons team

Met trots presenteren we ons team. Dagelijks staan deze toppers in Houten klaar voor de velen fietsliefhebbers die Houten, en de provincie Utrecht, rijk is.

Service is een belangrijk onderdeel van Banierhuis

Banierhuis heeft als grote fietsenwinkel in Utrecht de reputatie als een bedrijf met een hoge service. Bij Banierhuis Houten is dat niet anders. Enkele voorbeelden lees je hieronder:

Testritten van een week

Een nieuwe fiets test je niet voldoende door er even “een rondje om de kerk” mee te fietsen. Tenminste dat vinden we. Bij Banierhuis Houten mag je je favoriete fiets gerust een weekend, of een week als je dat wilt, meenemen en uitproberen.

Bodyscanning voor de perfecte fietshouding

Voor sportieve fietsen is een goede houding nóg belangrijker om langdurig plezier in de sport te houden. Onze specialisten voeren desgewenst enkele metingen uit om je nieuwe fiets perfect af te kunnen stellen. 

Specialistische kennis per discipline

Jan vertelt je in onze fietsenwinkel in Houten alles over racefietsen, mountainbikes, trekking fietsen en elektrische fietsen. Ze stellen voor je een fiets samen die je 100% op het lijf geschreven is.  

 Leergeld Houten

Banierhuis werkt samen met Stichting Leergeld Houten. Met ons fietsplan komen inwoners van Houten in aanmerking voor een nieuwe of tweedehands fiets met korting. 

 Onderhoudsplannen

Iedere fiets die u bij Banierhuis (in de webshop of in de filialen) koopt, wordt geleverd inclusief een onderhoudsplan. Dit betekent dat je om de zoveel tijd je fiets een gratis onderhoudsbeurt mag laten geven. 

Openingstijden Banierhuis Houten
Maandag 9:00 - 18:00
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 9:00 - 18:00
Vrijdag 9:00 - 18:00
Zaterdag 9:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Kaart
close Banierhuis Houten banierhuis.nl 030-7607406 ban6@banierhuis.nl Vlierweg 1 3991 BA, Houten