Castelli maatkeuze

CASTELLI MAATGIDS

De kledingmaten van Castelli verschillen per toepassing van de kleding.  Er zit verschil tussen kleding die bedoeld is voor een race of meer ontspannen rijden. Hieronder staan maattabellen voor ons Castelli-assortiment.

Castelli-maatvoering begrijpen

De kledingmaat van Castelli is gebaseerd op de fysieke lichaamsafmetingen samen met het bedoelde gebruik van elk kledingstuk.

Wanneer je bijvoorbeeld een race-gesneden jersey of een regenjack kiest met je borstomvang, zal de jersey nauw aansluiten op de huid terwijl het jack een maat heeft zodat andere kledingstukken eronder kunnen worden gedragen. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk optimaal werkt in zijn toepassing - waardoor je, zoals Castelli het noemt, het oneerlijke voordeel krijgt waar Castelli bekend om staat.

Terwijl Castelli standaard Europese richtlijnen gebruikt, worden kleinere maten meestal langer gesneden op basis van het feit dat prestatiegerichte fietsers mager zijn, zodat een middelgrote borst ook geschikt is voor langere fietsers.

Deze pas-tabellen tonen de maximale lichaamslengte die bij een kledingstuk past. Dit betekent dat een man met een borst van 99 cm, maat L zou zijn, maar een man met een borst van 101 cm zou een XL zijn. Vergelijk de maatvoering niet met kleding van andere fabrikanten.

Raadpleeg de onderstaande maatgidsen nauwkeurig om te begrijpen welke maat de juiste is.

Heren (UNISEX) Castelli fietskleding

castelli kleding herenmaten

  A - Borst B - Middel C - Heupen D - Binnenbeen
XS 88 cm 76 cm 90 cm 81 cm
S 92 cm 80 cm 94 cm 82 cm
M 96 cm 84 cm 98 cm 83 cm
L 100 cm 88 cm 102 cm 84 cm
XL 105 cm 93 cm 107 cm 85 cm
2XL 110 cm 98 cm 112 cm 86 cm
3XL 115 cm 104 cm 116 cm 87 cm

De maatvoering voor heren Castelli en uniseks Castelli is gebaseerd op fysieke maten en het bedoelde gebruik van het kledingstuk. Race-items zijn ontworpen om de rek van stof te gebruiken voor een zeer goede pasvorm; als zodanig variëren fysieke kledingmaten binnen het maatbereik (b.v. L, XL, ...). Vergelijk de maatvoering niet met andere fabrikanten. De hierboven getoonde maten zijn voor de maximale grootte binnen het maatbereik, dus iemand met een borst van 99 cm, zou maat L zijn. Als je een borst van 101 cm hebt, heb je maat XL.

TERUG NAAR CASTELLI

Heren Castelli CHPT3 fietskleding

Chpt3 kleding herenmaten

 Maat inch A - Borst B - Middel
29 shorts = XS 73.5 cm
30 shorts = S 76 cm
31 shorts = M 78.5 cm
32 shorts = L 81 cm
33 shorts = XL 83.5 cm
34 shorts = 2XL 86 cm
36 shorts = 3XL 91 cm
38 top = S 92 cm
39 top = M 96 cm
40 top = L 100 cm
41 top = XL 105 cm
42 top = 2XL 110 cm
44 top = 3XL 115 cm

CHPT3-kleding is gemaakt in samenwerking met Castelli en past daarom volgens de standaard Castelli-maatvoering. Let op: hoewel de CHPT3-reeks niet is ontworpen om te racen, is het toch een nauwsluitend atletisch ontwerp - als comfort je eerste prioriteit is, raden we je aan om een maat groter te gaan.

TERUG NAAR CASTELLI

Dames fietskleding

castelli kleding damesmaten

  A - Borst B - Middel C - Heupen D - Binnenbeen
XS 79 cm 63 cm 87 cm 75 cm
S 84 cm 68 cm 92 cm 76 cm
M 89 cm 73 cm 97 cm 77 cm
L 94 cm 78 cm 102 cm 78 cm
XL 99 cm 83 cm 107 cm 79 cm

De maat voor dames Castelli kleding is gebaseerd op je fysieke afmetingen en het bedoelde gebruik van elk kledingstuk.

Racier items zijn ontworpen om de rek van stof te gebruiken om een zeer goede pasvorm te bereiken, omdat dergelijke fysieke kledingmaten binnen het bereik kunnen variëren. Vergelijk de maatvoering niet met andere fabrikanten.

Houd er rekening mee dat de hierboven getoonde maten de maximale maat voor het kledingstuk binnen het maatbereik (b.v. L, XL, ...) vertegenwoordigen, dus iemand met een borstomvang van 88 cm zou een maat M zijn of als je een borstomvang van 91 cm hebt, heb je maat L. Je hoeft geen maat groter te kiezen voor jassen of vesten.

TERUG NAAR CASTELLI

Herenhandschoenen

castelli handschoenmaten

E - Omtrek in CM
XS < 18.4 cm
S 18.4 - 20.3 cm
M 20.3 - 22.2 cm
L 22.2 - 24.1 cm
XL 24.1 - 26 cm
2XL > 26cm

Handschoenmaten maken gebruik van de fysieke omtrek van de hand zoals hierboven weergegeven. Handschoenen moeten goed aansluiten: als je merkt dat de palm los zit in de fietspositie, moet je zeer waarschijnlijk een maat kleiner kiezen. Gebruik altijd de treklipjes aan de handschoenen om ze aan te trekken en te verwijderen. Als er geen treklipjes zijn aangebracht, rol je de handschoenen zo uit dat ze binnenstebuiten raken.

TERUG NAAR CASTELLI

Dameshandschoenen

castelli handschoenmaten

E - Omtrek in CM
XS < 16.6 cm
S 16.6 - 18.4 cm
M 18.4 - 20.2 cm
L 20.2 - 22 cm
XL > 22 cm

Handschoenmaten maken gebruik van de fysieke omtrek van de hand zoals hierboven weergegeven. Handschoenen moeten goed aansluiten: als je merkt dat de palm los zit in de fietspositie, moet je zeer waarschijnlijk een maat kleiner kiezen. Gebruik altijd de treklipjes aan de handschoenen om ze aan te trekken en te verwijderen. Als er geen treklipjes zijn aangebracht, rol je de handschoenen zo uit dat ze binnenstebuiten raken.

TERUG NAAR CASTELLI

Herensokken

castelli sokmaten

Castelli maat S/M L/XL 2XL
F - Heren Schoenmaat 36-39 40-43 44-47

Selecteer je sokmaat op basis van jouw schoenmaat. Zit je tussen 2 maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.

TERUG NAAR CASTELLI

Damessokken

castelli sokmaten

Castelli maat S/M L/XL
F - Dames Schoenmaat 35-38 39-41

Selecteer je sokmaat op basis van je schoenmaat. Zit je tussen 2 maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.

TERUG NAAR CASTELLI

Arm - en Beenwarmers

Jersey/Broek maat Jouw gewicht Aanbevolen Warmer maat
XS-S 45-60 KG S (Dames)
S-M 45-60 KG S (Heren)
S-M 60-70 KG M
L-XL 70-80 KG L
2XL-3XL >80 KG XL

Castelli en CHPT3 warmers-maatvoering heeft betrekking op je jersey - of broek maat en je lichaamsgewicht.

Warmers hebben veel stretch en voor ontwerpen met Thermoflex-stof kun je de maat wat kleiner kiezen.

We raden echter af om de grootte van Nano Flex- en Nano Flex Plus-producten te verkleinen.

TERUG NAAR CASTELLI

Overschoenen (kou)

castelli overschoenmaten kou

CASTELLI maat XS S M L XL 2XL
F - Heren schoenmaat - 36-39 40-42 43-44 45-46 46-48
F - Dames schoenmaat 35-37 37-39 39-42 - - -

Castelli-overschoenen zijn ontworpen rond een EU-schoenmaat die goed past over een slanke racefietsschoen van de overeenkomstige maat. Als je raceschoenen een brede leest hebben, breder dan traditioneel smalle Italiaanse schoenen zoals Sidi, of boa-sluitingen, overweeg dan om een maat groter te kiezen.

Als je een boa-achtige sluiting aan de zijkant hebt, raden we geen schoenhoes met ritssluiting aan, maar kies je een ontwerp met een rits aan de achterkant.

Als je schoenen zijn ontworpen voor toeren, woon-werkverkeer of mountainbiken, selecteer dan een All-Road overschoen, omdat de standaard overschoenen van Castelli niet passen over deze schoenstijl.

TERUG NAAR CASTELLI

Overschoenen (regen)

castelli overschoenmaten regen

CASTELLI maat S/M L/XL 2XL
F - Euro Schoenmaat 36-40 40-44 44-48

Castelli-overschoenen maten passen goed op de meeste schoenen in het voorgestelde assortiment. Overweeg echter om de maat groter te kiezen als je schoenen breder zijn dan standaard of als ze grote externe boa's hebben of als je aan de bovenkant van een maat in de bovenstaande gids zit met jouw schoenmaat.

Dus als je bijvoorbeeld een schoen met een brede leest en met externe gespen hebt en maat 44 hebt, overweeg dan een 2XL-hoes in plaats van in een L / XL-hoes te drukken.

Net als bij Castelli overschoenen, raden we aan bij boa's aan de zijkant geen schoenhoes met ritssluiting te kiezen, maar kies een ontwerp met een rits aan de achterkant.

Als je schoenen zijn ontworpen voor toeren, woon-werkverkeer of mountainbiken, selecteer dan een All-Road overschoen, omdat de standaard overschoenen van Castelli niet passen over deze schoenstijl.

TERUG NAAR CASTELLI

UNI Maat

De items van Castelli in uni-formaat - zoals fietsmutsen - zijn ontworpen voor iedereen. Uni-size hoofddeksels zijn het beste geschikt voor mensen met een hoofdomtrek van ongeveer 50-60 cm.

Als je echter een grote hoeveelheid haar hebt - en afhankelijk van kapsel dat je draagt - zullen niet alle petten je passen, zelfs als je hoofdomtrek binnen deze grenzen valt.

Houd er rekening mee dat verschillende hoofddeksels voor dames een opening bevatten waardoor een paardenstaart kan worden gedragen en geschikt is voor iedereen met lang haar.

TERUG NAAR CASTELLI

Meer advies

RACE FIT

Castelli race kleding - zoals Aero Race jerseys - rekt veel om een rimpelvrije pasvorm te bereiken. Het is deze strakke fit die je de aerodynamische watt-besparing geeft waar Castelli beroemd om is. Als je het ontwerp van een racekledingstuk leuk vindt, maar een meer casual pasvorm wilt, raden we je aan een maat groter te nemen.

NON-PERFORMANCE FIT

Een non-performance Castelli kleding zal zoals je normale T-shirtmaat. Dit betekent een lossere pasvorm dan racekleding, ideaal voor lange trainingsdagen in het zadel waar snelheid een secundair is en meer oog voor comfort is.

Jacks en vesten

Winterjacks passen over een basislaag met lange mouwen heen. Water- en winddichte jassen zijn ontworpen om over een jersey en armwarmers te passen. Vesten (gilets) zijn ontworpen om over truien te passen.

TERUG NAAR CASTELLI

Passen van kleding

Scheur de zak niet open en knip de tags niet af, voor het geval het artikel niet de juiste maat heeft en je het aan ons moet retourneren.

Hou normale hygiëne aan wanneer je het probeert, probeer altijd een set over schoon ondergoed (we kunnen geen retourzendingen accepteren die niet fabrieksvers zijn als ze bij ons terugkomen).

Castelli is ontworpen voor comfort in een rijpositie, dus buig voorover met je armen om een beter idee te krijgen van hoe het kledingstuk past wanneer je op de fiets zit.