Sportful maatkeuze

Sportful maatgids

Manifattura Valcismon

Manifattura Valcismon is misschien niet een naam die u direct herkent. De twee fietskledingmerken die eigendom zijn van en geëxploiteerd worden door dit bedrijf, zijn vast bekender. Castelli en Sportful behoren beide onder dit moederbedrijf en zijn beide ondergebracht in hetzelfde fabriekshal in de stad Fonzaso in de Italiaanse regio Veneto.

Het feit dat beide merken onder dit moederbedrijf bestaan, is geen geheim, als ingewijd bent in de fietswereld. En als je de gelegenheid hebt gehad om langs bij de fabriek te komen of de winkel op het fabrieksterrein te bezoeken, is het direct duidelijk: beide logo's trots zichtbaar bij de ingang van de winkel.

De fietskleding van Sportful is van Italiaanse hoogwaardige kwaliteit. In alle opzichten. Dit komt terug in zowel de pasvorm, de afwerking en het uiterlijk van de wielerkleding. Grote kampioenen hebben de fietskleding van Sportful gedragen tijdens hun grootste triomfen, zoals Peter Sagan, Fabian Cancellara en Alberto Contador. Ook dit jaar vind je de fietskleding van Sportful zeker weer terug in het profpeloton.

Voor de fanatieke fietsers heeft Sportul de Bodyfit lijn. Hierin vind je onder andere fietsbroeken, fietsshirts en fietsjacks met een strakke pasvorm van hoogwaardige materialen. Ook zijn deze Sportful Bodyfit fietsbroeken voorzien van de Total Comfort Pro zeem welke zo goed mogelijke ondersteuning biedt tijdens de langste fietstochten. De fietskleding uit de Fiandre reeks beschermt je ook nog eens bij slechte en natte weersomstandigheden, zodat je altijd kan gaan fietsen! Ook Sportful doet goed mee in het zelf ontwikkelen van nieuwe technologieën. De NoRain technologie die kleding goed waterdicht en ademend maakt, is dan ook door hun zelf ontworpen.

In het algemeen kun je stellen dat de kleurstellingen van Sportful wat ingetogener zijn vergeleken met die van Castelli.

Ook voor dames biedt Sportful een breed gamma fietskleding aan met de mooiste designs. Banierhuis biedt, jou het ruimste assortiment Sportful fietskleding aan, bekijk hier de volledige collectie.

De kledingmaten van Sportful verschillen per toepassing van de kleding.  Er zit verschil tussen kleding die bedoeld is voor een volledige race of meer ontspannen rijden. Hieronder staan maattabellen voor ons Sportful-assortiment.

Sportful-maatvoering begrijpen

De kledingmaat van Sportful is gebaseerd op de fysieke lichaamsafmetingen samen met het beoogde gebruik van elk kledingstuk.

Wanneer je bijvoorbeeld een race-gesneden jersey of een regenjack kiest op basis van uw borstomvang, zal de jersey nauw aansluiten op de huid terwijl het jack een maat heeft zodat andere kledingstukken eronder kunnen worden gedragen. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk optimaal werkt in zijn toepassing.

Terwijl Sportful standaard Europese richtlijnen gebruikt, worden kleinere maten meestal langer gesneden op basis van het feit dat prestatiegerichte fietsers mager zijn, zodat een middelgrote borst ook geschikt is voor langere fietsers.

Deze pastabellen tonen de maximale lichaamslengte die bij een kledingstuk past. Dit betekent dat een man met een borst van 99 cm, maat L zou zijn, maar een man met een borst van 101 cm zou een XL zijn. Vergelijk de maatvoering niet met kleding van andere fabrikanten.

Raadpleeg de onderstaande maatgidsen zorgvuldig om te begrijpen welke maat de juiste is.

Heren (UNISEX) fietskleding

sportful kleding herenmaten

 Sportful maat A - Borst B - Middel C - Heupen D - Binnenbeen
XS 88cm 76cm 90cm 81cm
S 92cm 80cm 94cm 82cm
M 96cm 84cm 98cm 83cm
L 100cm 88cm 102cm 84cm
XL 105cm 93cm 107cm 85cm
2XL 110cm 98cm 112cm 86cm
3XL 115cm 104cm 116cm 87cm

De maatvoering voor heren en unisex Sportful is gebaseerd op fysieke maten en het beoogde gebruik van het kledingstuk. Race-items zijn ontworpen om de stretch van stof te gebruiken voor een zeer goede pasvorm; als zodanig variëren fysieke kledingmaten binnen het maatbereik (b.v. L, XL, ...) . Vergelijk de maatvoering niet met andere fabrikanten. De hierboven getoonde maten zijn voor de maximale grootte binnen het maatbereik, dus iemand met een borst van 99 cm, zou maat L zijn. Als je een borst van 101 cm hebt, heb je maat XL.

TERUG NAAR SPORTFUL

Dames fietskleding

sportful kleding damesmaten

 Sportful maat A - Borst B - Middel C - Heupen D - Binnenbeen
XS 79cm 63cm 87cm 75cm
S 84cm 68cm 92cm 76cm
M 89cm 73cm 97cm 77cm
L 94cm 78cm 102cm 78cm
XL 99cm 83cm 107cm 79cm

De maat voor dames Sportful kleding is gebaseerd op je fysieke afmetingen en het beoogde gebruik van elk kledingstuk.

Racier items zijn ontworpen om de stretch van stof te gebruiken om een zeer goede pasvorm te bereiken, omdat dergelijke fysieke kledingmaten binnen het bereik kunnen variëren. Vergelijk de maatvoering niet met andere fabrikanten.

Houd er rekening mee dat de hierboven getoonde maten de maximale maat voor het kledingstuk binnen het maatbereik (b.v. L, XL, ...) vertegenwoordigen, dus iemand met een borstomvang van 88 cm zou een maat M zijn of als je een borstomvang van 91 cm hebt, heb je maat L. Je hoeft geen maat groter te kiezen voor jassen of vesten.

TERUG NAAR SPORTFUL

Herenhandschoenen

sportfulhandschoenmaten

Sportful maat E - Omtrek in CM
XS < 18.4cm
S 18.4 - 20.3cm
M 20.3 - 22.2cm
L 22.2 - 24.1cm
XL 24.1 - 26cm
2XL > 26cm

Handschoenmaten maken gebruik van de fysieke omtrek van de hand zoals hierboven weergegeven. Handschoenen moeten goed aansluiten: als je merkt dat de palm los zit in de fietspositie, moet je zeer waarschijnlijk een maat kleiner kiezen. Gebruik altijd de treklipjes aan de handschoenen om ze aan te trekken en te verwijderen. Als er geen treklipjes zijn aangebracht, rol je de handschoenen zo uit dat ze binnenstebuiten raken.

TERUG NAAR SPORTFUL

Dameshandschoenen

sportful handschoenmaten

Sportful maat E - Omtrek in CM
XS < 16.6cm
S 16.6 - 18.4cm
M 18.4 - 20.2cm
L 20.2 - 22cm
XL > 22cm

Handschoenmaten maken gebruik van de fysieke omtrek van de hand zoals hierboven weergegeven. Handschoenen moeten goed aansluiten: als je merkt dat de palm los zit in de fietspositie, moet je zeer waarschijnlijk een maat kleiner kiezen. Gebruik altijd de treklipjes aan de handschoenen om ze aan te trekken en te verwijderen. Als er geen treklipjes zijn aangebracht, rol je de handschoenen zo uit dat ze binnenstebuiten raken.

TERUG NAAR SPORTFUL

Herensokken

sportful sokmaten

Sportful maat S/M L/XL 2XL
F - Heren Schoenmaat 36-39 40-43 44-47

Selecteer je sokmaat op basis van jouw schoenmaat. Zit je tussen 2 maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.

TERUG NAAR SPORTFUL

Damessokken

sportful sokmaten

Sportful maat S/M L/XL
F - Dames Schoenmaat 35-38 39-41

Selecteer je sokmaat op basis van jouw schoenmaat. Zit je tussen 2 maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.

TERUG NAAR SPORTFUL

Arm - en Beenwarmers

Sportful Jersey/Broek maat Jouw gewicht Aanbevolen Warmer maat
XS-S 45-60KG S (Dames)
S-M 45-60KG S (Heren)
S-M 60-70KG M
L-XL 70-80KG L
2XL-3XL >80KG XL

Sportful warmers-maatvoering heeft betrekking op je jersey - of broek maat en je lichaamsgewicht.

Warmers hebben veel stretch en voor ontwerpen met Thermoflex-stof kun je de maat wat kleiner kiezen.

We raden echter af om de grootte van Nano Flex- en Nano Flex Plus-producten te verkleinen.

TERUG NAAR SPORTFUL

Overschoenen (kou)

sportful overschoenmaten kou

Sportful maat XS S M L XL 2XL
F - Heren schoenmaat - 36-39 40-42 43-44 45-46 46-48
F - Dames schoenmaat 35-37 37-39 39-42 - - -

Sportful-overschoenen zijn ontworpen rond een EU-schoenmaat die goed past over een slanke racefietsschoen van de overeenkomstige maat. Als je raceschoenen een brede leest hebben, breder dan traditioneel smalle Italiaanse schoenen zoals Sidi, of boa-sluitingen, overweeg dan om een maat groter te kiezen.

Als je een boa-achtige sluiting aan de zijkant hebt, raden we geen schoenhoes met ritssluiting aan, maar kies je een ontwerp met een rits aan de achterkant.

Als je schoenen zijn ontworpen voor toeren, woon-werkverkeer of mountainbiken, selecteer dan een All-Road overschoen, omdat de standaard overschoenen van Sportful niet passen over deze schoenstijl.

TERUG NAAR SPORTFUL

Overschoenen (regen)

sportful overschoenmaten regen

Sportful maat S/M L/XL 2XL
F - Euro Schoemaat 36-40 40-44 44-48

Sportful-overschoenen maten passen goed op de meeste schoenen in het voorgestelde assortiment. Overweeg echter om de maat groter te kiezen als je schoenen breder zijn dan standaard of als ze grote externe boa's hebben of als je aan de bovenkant van een maat in de bovenstaande gids zit met jouw schoenmaat.

Dus als je bijvoorbeeld een schoen met een brede leest en met externe gespen hebt en maat 44 hebt, overweeg dan een 2XL-hoes in plaats van in een L / XL-hoes te drukken.

Net als bij Sportful overschoenen, raden we aan bij boa's aan de zijkant geen schoenhoes met ritssluiting te kiezen, maar kies een ontwerp met een rits aan de achterkant.

Als je schoenen zijn ontworpen voor toeren, woon-werkverkeer of mountainbiken, selecteer dan een All-Road overschoen, omdat de standaard overschoenen van Sportful niet passen over deze schoenstijl.

TERUG NAAR SPORTFUL

UNI Maat

De items van Sportful in uni-formaat - zoals fietsmutsen - zijn ontworpen voor iedereen. Uni-size hoofddeksels zijn het beste geschikt voor mensen met een hoofdomtrek van ongeveer 50-60cm.

Als je echter een grote hoeveelheid haar hebt - en afhankelijk van kapsel dat je draagt - zullen niet alle petten je passen, zelfs als je hoofdomtrek binnen deze grenzen valt.

Houd er rekening mee dat verschillende hoofddeksels voor dames een opening bevatten waardoor een paardenstaart kan worden gedragen en geschikt is voor iedereen met lang haar.

TERUG NAAR SPORTFUL

Meer advies

RACE FIT

Sportful race kleding - zoals Bodyfit jerseys - rekt veel om een rimpelvrije pasvorm te bereiken. Het is deze strakke fit die je de aerodynamische watt-besparing geeft waar Sportful beroemd om is. Als je het ontwerp van een racekledingstuk leuk vindt, maar een meer casual pasvorm wilt, raden we je aan een maat groter te nemen.

NON-PERFORMANCE FIT

Een non-performance Sportful-kleding zal zoals je normale T-shirtmaat. Dit betekent een lossere pasvorm dan racekleding, ideaal voor lange trainingsdagen in het zadel waar snelheid een secundair is en meer oog voor comfort is.

Jacks en vesten

Winterjacks passen over een basislaag met lange mouwen heen. Water- en winddichte jassen zijn ontworpen om over een jersey en armwarmers te passen. Vesten (gilets) zijn ontworpen om over truien te passen.

TERUG NAAR SPORTFUL

Passen van kleding

Scheur de zak niet open en knip de tags niet af, voor het geval het artikel niet de juiste maat heeft en je het aan ons moet retourneren.

Hou normale hygiëne aan wanneer je het probeert, probeer altijd een set over schoon ondergoed (we kunnen geen retourzendingen accepteren die niet fabrieksvers zijn als ze bij ons terugkomen).

Sportful is ontworpen voor comfort in een rijpositie, dus buig voorover met je armen om een beter idee te krijgen van hoe het kledingstuk past wanneer je op de fiets zit.