27er Mountainbikes

Tweedehands 27er Mountainbikes

Houdt u van wendbaarheid? Parcoursen met veel scherpe bochten? Terrein waar u zowel balans als snelle acceleratie kunt gebruiken? Zonder hoge kosten? Een Tweedehands 27er mountainbike is wat u zoekt!
Lees meer
27er Mountainbikes

Tweedehands 27,5" MTB

Een 27,5 inch mountainbike kenmerkt zich vooral door de allround eigenschappen. Qua rijeigenschappen zit een 27,5" mountainbike tussen een 26" en een 29" MTB in. Noem het een toverfiets. Dat maakt de fiets geschikt voor vele soorten terreinen. Kenmerkend voor fietsen met een grotere wielmaat is het grotere comfort. Om dit bij een 27,5" model te compenseren kunt u ook kiezen voor een mountainbike full suspension. Het meest gangbare is echter een “hardtail”.

Damesmountainbikes met name als 27,5" uitgevoerd

Als u op zoek bent naar een tweedehands damesmodel mountainbike, dan is het goed om te weten dat de meeste mountainbikes voor dames zijn uitgevoerd als 27,5" model. Simpelweg om de reden dat een 29er te groot is voor de meeste vrouwen. Ook op dit gebied is een 27,5" een echte allround mountainbike: voor zowel dames als heren is dit type mountainbike erg geschikt!

De voordelen op een rijtje

27,5 inch modellen hebben veel afgekeken bij de 26" mountainbikes. Net als bij de 26" mountainbikes, die eigenlijk alleen nog maar voor kinderen worden gemaakt, is een 27er erg wendbaar. Kortere bochten op actieve parcoursen kunnen relatief gemakkelijk gemaakt worden. Maar men heeft ook goed gekeken naar de 29ers. Met name op het gebied van snelheid en comfort. 27,5" mountainbikes zijn ideaal om lange afstanden af te wisselen met veel bochten. Hieronder de voordelen voor u opgesomd:

  • Hoge wendbaarheid
  • Meer stabiliteit bij hogere snelheden
  • Comfortabel rijgedrag: minder schokken en een betere zithouding
  • Veel grip
  • Lagere rolweerstand

Proefrit maken?

Wellicht wilt u uw mountainbike eerst proberen voordat u ‘m koopt. Daarvoor kunt u direct een proefrit reserveren bij een van onze vestigingen in (de buurt van) Utrecht. Zo weet u zeker dat de fiets bij u past. Natuurlijk stellen wij de mountainbike voor u op maat af, zodat u zeker weet dat u plezier zult gaan hebben van uw nieuwe aankoop!