29er Mountainbikes

Tweedehands 29er Mountainbikes

Houdt u van wendbaarheid? Parcoursen met veel scherpe bochten? Terrein waar u zowel balans als snelle acceleratie kunt gebruiken? Zonder hoge kosten? Een Tweedehands 29er mountainbike is wat u zoekt!
Lees meer
29er Mountainbikes

Tweedehands 29er Mountainbikes

Een 29" mountainbike heeft relatief grote wielen. Dat maakt de fiets uiterst geschikt voor afdalingen die afgewisseld worden met klimmetjes. De grotere wielen geven u meer stabiliteit en comfort tijdens afdalingen en bovendien is de kans kleiner dat u over de kop slaat. Tegelijk heeft u meer grip om opgewassen te zijn tegen klimmetjes. Last van obstakels op de weg? Nee hoor, die tackelt u eenvoudig dankzij de grotere wielen! Ook raden wij 29ers vaak aan voor mensen die wat langer zijn.

29er Mountainbike eigenschappen

Als u een 29er naast een 26er mountainbike zet, ziet u direct één groot verschil: het formaat van de wielen. Daar komt dan ook het verschil in naamgeving van beide modellen vandaan. En hoewel dit verschil in werkelijkheid minder dan 3 inch is, zijn de rijeigenschappen van beide modellen totaal anders.

Dan is er nog een kenmerk dat minder opvalt. Maar om het verschil in wielgrootte op te vangen beschikken beide fietsen over verschillende framegroottes. Zo staat de wielophanging bij een 29er verder uit elkaar dan bij een 26" model. Een 26" model heeft daardoor meer controle en rijvaardigheid in de korte en scherpe bochten. Logischerwijs heeft een 29" model daardoor als voordeel dat er een hogere stabiliteit is bij hogere snelheden.

Het laatste grote verschil is dat het frame van een 26" model lichter is. Dit geeft de fiets meer wendbaarheid. Daarentegen is het frame van een 29" zwaarder waardoor u onverstoorbaar hard kunt fietsen!

Tweedehands 29 inch Mountainbike kopen?

Weinig ervaring met mountainbiken? Bent u uzelf aan het oriënteren op een 29" mountainbike? Dan is het ook verstandig om te kijken naar een tweedehands model. Niet in de eerste plaats omdat gebruikte fietsen aantrekkelijk geprijsd zijn, maar wel omdat de tweedehands modellen van Banierhuis aan een strenge controle onderhevig zijn. U bent daardoor zeker van een degelijke kwaliteit. Ook met de aanschaf van een tweedehands 29" mountainbike haalt u een fiets in huis waar u nog lang plezier van zult hebben.

Proefrit maken?

Heeft u een mooie fiets zien staan? Natuurlijk kunt u deze direct bestellen via onze webshop. De fiets zal na uw bestelling binnen enkele dagen thuisbezorgd worden. Maar u kunt ook direct een proefrit reserveren bij een van Banierhuis’ vestigingen in de omgeving van Utrecht. Ter plekke zullen we de fiets op uw lengte afstellen zodat u goed voorbereid op pad gaat.