Cyclocross fietsen

Tweedehands Cyclocross fietsen

Nederlanders zijn echte kampioenen in het raggen door de modder. Al decennialang staan wij aan de top van het veldrijden. Schuilt er in u ook een kampioen? Probeer het uit met een tweedehands veldrijfiets.
Lees meer
Cyclocross fietsen

Tweedehands Cyclocross fietsen

Cyclocross fietsen zijn gemaakt voor het echte werk ... Gemaakt voor echte bikkels die wel tegen een stootje kunnen en niet bang zijn voor wat modder op hun gezicht. Schuilt die bikkel in u? Een andere naam voor een cyclocross fiets is een veldrijfiets. Qua uiterlijk doen deze fietsen op het eerste gezicht niet onder voor een ‘gewone’ racefiets. Toch zijn er wel degelijk verschillen te zien ...

Verschil tussen een veldrijfiets en een racefiets

Vraagt u zich ook weleens af hoe die veldrijders dat toch doen? Zó hard door de modder kunnen raggen op zúlke oog aanschouwelijk dunne bandjes? Het is knap, maar de banden van een veldrijfiets zijn aanzienlijk dikker dan die van een racefiets. De banden zijn tussen de 30 en 33 millimeter dik en beschikken over profiel voor meer grip en controle. Bovendien heeft modder geen kans om zich vast te klampen tussen de remmen, omdat de ruimte tussen het remsysteem en het wiel veel groter is dan bij een racefiets. Ook de ruimte tussen de band en het frame is vele malen groter. Het modder van de band krijgt hierdoor geen kans om tegen de rem “aan te lopen”.

Verschil tussen een veldrijfiets en een racefiets

De techniek van de fiets is één ... De houding die men aanneemt op een dergelijke fiets die zoveel lijkt op een racefiets is een tweede ... Dat is pure conditie en het vermogen hebben uzelf af te willen beulen. Bent u een echte bikkel en ziet u zichzelf wel ploeteren door modder op een cyclocross fiets? Kom erachter en probeer het uit! De tweedehands veldrijfietsen van Banierhuis zijn technisch 100% in orde en passen bovendien binnen een lager budget.

Reserveer een proefrit bij een van onze vestigingen in de regio Utrecht.