Beste zadels voor racefietsen anno 2021

Beste zadels voor racefietsen anno 2021

De fietswereld is altijd in ontwikkeling om te zorgen dat fietsen sterker, lichter en sneller worden. Fietsfabrikanten en -specialisten nemen daarom elk onderdeel onder de loep om te kijken waar het beter kan. Zo ook de zadels. Als jij sneller wilt gaan op je racefiets, wil je een goed racefietszadel. En ook eentje die comfortabel zit. Sterker nog: je wilt het beste racefietszadel. Want als je straks gaat fietsen, wil je zeker weten dat het goed zit. Maar wat is voor jou het beste racefietszadel? Ons advies lees je hier.

Dit is het beste racefietszadel

Nu hoop je vast in één zin te lezen wat het beste racefietszadel is. Maar dat antwoord moeten we je schuldig blijven. Want wat voor jou het beste zadel is, hangt van een aantal dingen af. Zoals je misschien weet, heeft een zadel veel verschillende eigenschappen. Lengte, breedte, dikte van de padding etc.. En die variatie is er niet voor niets! Het beste zadel helpt je namelijk niet alleen om sneller fietsen, het biedt je ook comfort tijdens het fietsen. En omdat ieder lichaam anders is, werkt niet ieder zadel hetzelfde voor iedereen. Het belangrijkste is dat jouw zadel een positief effect heeft op je houding en dat je vrij van zadelpijn kunt toeren. Het is dus even uitproberen. Gelukkig hebben wij genoeg zadels in ons assortiment. 

Het beste zadel tegen zadelpijn

Comfortabel zitten is erg belangrijk tijdens het fietsen. Vooral bij langere tochten. En als je voor het eerst op een racefiets stapt, merk je dat zo’n zadel toch even wennen is. Want ja, ook bij een goed racefietszadel is er een kans dat zadelpijn opspeelt. Betekent dit dan dat je zadel niet goed is? Zeker niet. Racefietszadels hebben andere drukpunten dan ‘normale’ zadels. Ook is je zithouding op een racefiets anders. Zadelpijn is vervelend, maar met een goed zadel prima tegen te gaan. Ook moet je lichaam even wennen aan het nieuwe zadel en ‘zitvlees’ kweken. 

Daarnaast speelt de kwaliteit van je fietsbroek ook een belangrijke rol in het voorkomen en tegengaan van zadelpijn. Houd daar ook rekening mee, maar zoek vooral uit welk zadel bij jou past. We hebben trouwens ook een blog voor je geschreven over de beste zadels tegen zadelpijn. Daarin staan ook tips over racefietszadels tegen zadelpijn. Lees dit zeker even. Want als je eenmaal gevonden hebt wat bij jou past, fiets je een stuk prettiger!

Waar moet je op letten bij een goed zadel?

Op verschillende dingen. En voor elk budget is er van alles mogelijk. Check als eerste even of je een uniseks-, een mannen- of een vrouwenzadel wil – hebben we ook een blog over. Daarnaast is het handig je eigen lichaam te kennen. Want zoals het voor je schoenen handig is je schoenmaat (en breedte van je voet) te weten, is het bij zadels handig om de afstand tussen je zitbotjes te weten. Klinkt gek, is het niet. Met die kennis shop je een stuk makkelijker! 

Kom gerust even langs bij één van onze fietsenwinkels in Utrecht, daar helpen de specialisten van Banierhuis je graag verder en kun je rustig zadels testen. Het is het beste als je langskomt bij onze winkel in Houten. Hier lopen de echte racefiets kenners en is het assortiment wat uitgebreider. 

Conclusie: één beste racefietszadel bestaat er niet

Het model van het voor jou beste racefietszadel is dus afhankelijk van jou, je houding en je fietsgedrag. Zit je rechtop, voorover of juist diep op de fiets? En fiets je een uurtje of hele dagen? Dat is handig om rekening mee te houden. Wij kijken samen verder naar wat het best bij jou past. Het beste racefietszadel voor jou (met de juiste de breedte, lengte, afstelling en model) bepalen we samen!

Toch een verkeerd zadel gekozen?

We zoeken samen het beste zadel voor je uit, stellen het af op jouw lichaam en zithouding en geven je 30 dagen om het zadel uit te proberen! Niet tevreden? Dan zoeken we samen een nieuw zadel uit.

Bij iedere Banierhuis-vestiging bieden we onze klanten aan om: 2 weken lang, ieder* nieuw gekocht zadel, uit te proberen.

Hoe werkt het?

Mocht het bij ons gekochte zadel niet bevalen dan is het simpel: je levert het binnen 2 weken weer in inclusief de aankoopbon, daarna kies je een ander zadel uit om te proberen. Logisch is dat het zadel bij inlevering in onbeschadigde staat is.

*Brooks zadels uitgezonderd

Ben je toe aan een nieuw zadel? Of ben je heel benieuwd naar wat voor jou de beste afstelling van je racefiets is? Lees meer informatie in andere blogs en kom langs voor een afspraak! 

Related posts