Merida Elektrische Fietsen - Banierhuis Merida fietsdealer

Merida Elektrische Fietsen

Voor alles wat met snelheid en sportiviteit op de fiets te maken heeft, kom je terecht bij Merida.
Lees meer
Merida

Merida elektrische fietsen

Merida fietsen kennen een hoge kwaliteit, vele innovatieve snufjes en stellen jou in staat om op ieder niveau een fantastische fietservaring te beleven. Met professionele teams op het allerhoogste niveau hoef je hierover geen seconde te twijfelen!

De geboorte en het succes van Merida fietsen

Om de hoge kwaliteit van Merida fietsen beter te begrijpen gaan we een stukje terug in de tijd. Naar het jaar 1972… Toen was er namelijk een gedreven en ambitieuze ondernemer uit Taiwan op vakantie in de Verenigde Staten. Zijn naam: Ike Tseng. Tijdens zijn vakantie las hij iets opvallends in een krantenartikel wat hem aan het denken zette: “Taiwanese fietsen worden niet langer ter reparatie aangeboden bij fietsenmakers vanwege de enorme slechte kwaliteit van de fietsen” Trots, ambitieus en een tikkeltje nationalistisch als hij was, besloot hij dat er voortaan kwalitatief hoogwaardige fietsenmerken uit Taiwan moesten komen… Met succes zette hij een eigen fietsenmerk op en enige tijd later was Merida geboren! In 1988 werd het merk, na jaren van produceren voor andere merken, zelfs zelfstandig. Merida ontwikkelde zich in rap tempo tot een internationaal bekend én erkend bedrijf met een sportieve collectie fietsen. Dit werd in 2017 tot een hoogtepunt verheven toen het merk een eigen Tour de France ploeg opzette: Bahrein-Merida met Vincenzo Nibali als kopman.

Waarom kiezen voor Merida?

Merida fietsen zijn van een zeer hoge kwaliteit, terwijl de prijzen meer dan prima te noemen zijn. Dat is natuurlijk altijd goed, maar het kan nog beter… Want Merida is al jarenlang actief op het allerhoogste topsportniveau en dat is te merken aan de innovatieve eigenschappen waarover Merida fietsen beschikken. Niet alleen qua looks (de fietsen kennen prachtige vormen), maar ook qua techniek. Hier zijn de S-Flex zadelpen, Flex-Stay achtervork en het Bio Fiber Damping Compound goede voorbeelden van. Een laatste sterke eigenschap van het merk die pleit om te kiezen voor een Merida fiets, is het feit dat je een levenslange garantie op het frame krijgt. Ongekend!

Merida mountainbikes

Merida mountainbikes staan al lange tijd bekend om hun hoge kwaliteit en het ruime aanbod. Er zijn mountainbikes in diverse prijsklassen te krijgen voor beginners tot gevorderden, voor zowel dames als heren en van full suspensions tot hardtails… Maar bij ieder model is de kwaliteit aangejaagd door het eigen professionele mountainbiketeam van het merk: Multivan Merida Biking. Ondanks het feit dat deze ploeg, na 16 succesvolle jaren, reeds is opgeheven schemeren er nog steeds diverse innovaties door in de huidige lijnen die het merk op de markt brengt.

E-Bikes zijn hot. Of het gaat om een avontuurlijke Merida e-mountainbike, sportieve e-bike voor woon-werk verkeer of een praktische e-bike met lage instap, alle Merida modellen zijn uitgerust met een middenmotor. Door het lage zwaartepunt komt dit de rij-eigenschappen aanzienlijk ten goede. Je kunt kiezen uit zowel Bosch als Shimano STEPS aandrijving.

Merida racefietsen

Ook qua racefietsen heb je veel om uit te kiezen. Merida racefietsen zijn tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit het wielrennen. Het team, samen met het merk, zijn een gevestigde naam in de Tour de France. Hier worden de fietsen blootgesteld aan de meest extreme omstandigheden en ligt een goede kwaliteit slechts de basis voor optimale prestaties… Daarna begint het pas. En daar kun jij als fietsliefhebber mooi de vruchten van plukken, want Merida maakt racefietsen van topkwaliteit voor prima prijzen. Welk model u ook kiest… Want voor zowel recreatieve wielrenners als voor gevorderde racefanaten heeft Merida altijd wel een passende racefiets.

Merida fietsen voor iedere gelegenheid

Zolang je een fiets in de sportieve hoek zoekt, is de kans groot dat Merida jou hier wel in kan voorzien. Het merk maakt namelijk niet alleen mountainbikes en racefietsen, maar ook cyclocross fietsen, hybride fietsen, kinderfietsen en zelfs e-bikes! Welke fiets je ook kiest, je kiest voor kwaliteit en voor scherpe prijzen!

Merida fietsen uitproberen?

Ben je aan het kijken naar een Merida fiets? Dan is het aan te raden om eerst een proefrit te maken. Niet een rondje op een parkeerterrein, maar echt een lang stuk fietsen. Alleen zo leer je een fiets goed kennen. Kom hiervoor gerust langs bij één van onze fietsenwinkels in en rond Utrecht. Onze experts helpen je graag en vrijblijvend met het afstellen van de fiets en het geven van een persoonlijk advies. Een online afspraak is zo gemaakt, maar langskomen zonder afspraak mag natuurlijk ook. Tot snel!

info.png Informatie over de verschillende elektromotoren >
info.png Informatie over framemaat bepalen >