Nieuwe 26er MTB kopen? Voordelig & snel | Banierhuis.nl

26er Mountainbikes

Mountainbikes met 26"(inch) wielen hebben door de kleinere wielen het vermogen om sneller op te trekken. Bovendien zijn 26 inch mountainbikes erg wendbaar. 26" mountainbikes worden tegenwoordig alleen nog gemaakt voor kindermountainbikes. 26"(inch) mountainbike word ook wel een 26er genoemd.

Lees meer
26er Mountainbikes

26er Mountainbikes

Wendbaarheid, acceleratie en flexibiliteit zijn de kernwoorden als het gaat om een 26 inch mountainbike. Bijvoorbeeld voor het crossen op snelle terreinen met korte bochten, waar een hoge wendbaarheid en acceleratie van jou en jouw fiets wordt vereist. Kies dan voor een mountainbike met 26" wielen. Snelle terreinen waarvoor deze fietsen geschikt zijn moet je niet verwarren met downhill parcoursen. Hiervoor zijn 29ers beter geschikt. Een 29 inch mountainbike, wordt ook wel een 29er genoemd.

Complete rijbeleving

Omdat 26 inch mountainbikes wat lager bij de grond liggen is er een andere rijbeleving dan bij een mountainbike met bijvoorbeeld 29" wielen. Het fietsen met een 26er wordt vaak ervaren als intenser. Dat komt mede door de parcoursen die je met dit type MTB aflegt. Maar tegelijk geeft het formaat van de fiets je een veilig gevoel omdat je gemakkelijk met jouw voeten bij de grond kan komen.

26 inch versus 29 inch

Feitelijk gezien is het verschil tussen een 26" mountainbike en een 29" mountainbike niet 3 inch maar bij een 29er wordt namelijk gesproken over de banddiameter. Bij een 26er wordt er gesproken van de wieldiameter. Bij het meten van de diameter van een 29er neemt men dus ook de dikte van de band mee. De banden van een 29er zijn relatief dik. De diameter in inches van een 26er is dus exclusief de dikte van de band. Een 26" model heeft over het algemeen dunnere banden. De wieldiameter van een 29er komt uit op zo’n 28 inch.

26" MTB kopen?

Banierhuis heeft een veelzijdig aanbod van de mooiste 26" mountainbikes. In onze webshop vind je merken binnen het hogere segment zoals Bianchi, Cannondale of Focus. Maar ook voor lagere prijzen hebben wij goede fietsen in het assortiment. Bijvoorbeeld van het merk Whistler. Belangrijk bij jouw keuze voor het kopen van een mountainbike is de vering. Kies je dan voor een full suspension of alleen een geveerde voorvork?

Eerst een proefrit maken

We begrijpen dat je graag wilt ervaren hoe zo’n 26er nu daadwerkelijk fietst. Is de ervaring echt zo intens als wordt beweerd? Voel jij je veilig op de fiets? En misschien heeft de ene fiets rijeigenschappen die je nét iets fijner vindt? Je weet het pas als je het zelf ervaart. We bieden modellen aan voor heren en voor dames. Reserveer daarom nu een proefrit met jouw favoriete fiets bij een van onze vestigingen. Een proefrit inboeken is eenvoudig. Kies jouw gewenste model en kies vervolgens voor “proefrit inboeken”.

info.png Informatie over framemaat bepalen >